woensdag 3 februari 2021

Kriebels

 Je inhouden is de kunst op het ogenblik. De tweede keer al dit jaar. En ik ben niet de enige. Ook Mariana heeft last van tuinkriebels. Rozen snoeien. Overbodig opruimen van dode bladeren. Beetje vegen en straks weer veel te vroeg planten willen kopen. Je kunt erop wachten. Ik wacht nog ff op drogere grond en iets aangenamer weer. Dan kunnen de remmen los, de uien, tuinbonen en spinazie in de grond na de bemeste grond gekeerd te hebben. Tijd dat het beplantingsplan vorm krijgt.

 Het lijkt me aardig om dit jaar ook iets aan de vormgeving van de tuin te doen. Een winterse tuin ziet altijd wel enigszins troosteloos uit, maar het kan beter dan het slagveld, dat het nu is. Wat meer vaste planten en liefst ook iets wat laat resp. vroeg bloeit. Kleur in de tent en meer struktuur. Een begaanbare pad bijvoorbeeld ipv een blubberbaan.

 Als de kas staat en het sloophout op het infilteerbed van de septictank is weggewerkt en nog wat van die rommel is opgeruimd, ziet het er al stukken beter uit, maar daar zou ik het dit jaar niet bij willen laten. Ik wil vast weer teveel, maar in deze kan een net te hoog liggende lat precies dat gewenste extra opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten