woensdag 3 februari 2021

Onzinnig

 Net als Google bij Blogger bedacht heeft dat het O zo handig en praktisch is om met de instelling 'Paragraaf' te beginnen, maar niet heus, want nu moet ik ieder stukje beginnen met de verandering van 'Paragraaf' in 'Normaal', heeft Apple bij iedere update steeds weer instellingen, die je uit moet schakelen, waarbij je moet uitkijken, dat je ze definitief en niet slechts tijdelijk uitschakelt. Mn de camera zorgt al diverse updates voor problemen en ergens is er eentje doorgeglipt. 'Live photo'. In feite maakt je dan een filmpje ipv een foto. Ik vrg er niet om, maar moet het dus wel steeds weer uitschakelen. HDR is er ook zo een en er is ongetwijfeld meer ellende in hun IOS gepropt.
 
 Probleem is, dat je die onzin niet kunt overzetten naar je PC. Gevolg ik moet een App downloaden, notabene eentje die geld kost, om die doorgeglipte onzin ongedaan te maken. Ik kan het wel normaliseren binnen Apple, maar dat is slechts cosmetisch. Het filmpje blijft gewoon bestaan, maar je ziet het alleen niet meer.

 Het uitschaklen op de foon is ook zo'n leuke Apple-verdraaiing. Niet ergens een knop van Ja/Nee voor die flauwekul, maar je moet in het camera-programma de gewenste instelling kiezen, 'Nee' dus en dan in de instellingen aangeven, dat je die keuze wilt bewaren ..... Ik word daar zo moe van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten