donderdag 11 februari 2021

Omgeslagen

 Best indrukwekkend. In één dag van voorjaar terug naar winter. Van "Ach, de jas hoeft eigenlijk niet" in de ochtend naar een extra bodywarmer en muts op de avondronde met de honden. Nu geloof ik die voorspelde -15º en meer ook wel. Morgen net nog de tijd om de verloren gegane afharding enigszins te herstellen en dan duiken we dus echt een koude week in.
 
 Ik kan het varkensvlees van het weekeinde wel buiten invriezen. Scheelt belasting van de diepvriezer. Reëeler is het om het tweede kleine diepvriezertje in de keuken eindelijk eens een keer te ontdooien. Direct de inhoud selecteren. Van het meeste weet ik nog wel wat het is, maar zeker niet van alles. De kilo's spek die we in de afgelopen 2 jaar hebben gekregen kunnen linea recta naar de diepvriezer in de kelder. Dat geldt ook voor wat nog over is van de bonen van 2019. De rest is ff kijken en indien mogelijk zo spoedig mogelijk gebruiken.

 Het vullen van de grote diepvriezer is al begonnen met een stapel pizza magherita's van de Penny. Zo'n instantgerecht voor als het koken eens niet uitkomt. D'r zijn nog wel een paar kandidaten in die categorie die daar voor in aanmerking komen. Bijv. de slakken van Mega Image of de bami van de Lidl. Typisch is dat het, muv de Penny, uit winkels komt, waar we nou niet met regelmaat komen. Ondertussen is het trouwens wit buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten