maandag 8 februari 2021

Spelwerelden

 De laatste tijd met regelmaat opzoek geweest naar een alternatief voor de momenten, dat ik actievere afleiding zoek dan het hobbelen over Europa's wegen. Heb dan wel The Witcher III achter de hand, maar dat getut met kruiden verzamelen, drankjes brouwen, kaartspellen spelen, de smid uithangen en iedere zijstraat te moeten uitkammen, is niet waar ik warm van wordt. Zonde van het geld, maar soit. One man, one task. En dan mn het uitschakelen van de vijand.

 Ergens ooit als aanbeveling voor Dishonered_2 alternatieven de spellen Deus Ex: Manknd Divided (2016) en Mass Effect: Andromeda (2017) gekregen. Daar inmiddels een paar keer naar gekeken. Mijn voorkeur is er nog niet uit. Deus Ex speelt zich ergens een eind in de toekomst in Praag af en lijkt het meest aantrekkelijk omdat het om één man draait, een hoop gesluip kent en ik de hoofdpersoon niet heb kunnen betrappen op de noodzaak om een paar boterhammen weg te werken. Ondanks conversaties met meerdere mogelijkheden schijnt de lijn van het spel vast te liggen. Het spel schijnt een vrij abrupt einde te hebben, wat dan weer minder is.

 Mass Effect speelt ergens ver weg in de toekomst. Aardbewoners zijn met een giga ruimteschip en 20K in slaap gebrachte individuen na 600 jaar aangekomen waar gedacht werd een nwe aarde te vinden. Dat valt tegen. Spel ziet er prachtig uit maar het geknal heeft wel wat weg van Wolfenstein. Weet niet of ik me dat aan moet doen. Het schijnt een enorme spelwereld te bevatten, waarin je naast noodzakelijk geschiet ook gewoon ff een andere planet kunt bezoeken, etc. Het spel kent nog al wat sociale interactie t/m tussen de lakens waarbij je steeds weer moet kiezen tussen een aantal antwoorden, die elk een andere voortzetting van het spel betekenen. Klinkt me warrig in mijn oren.

 Tijdens het heen en weer vergelijken tegen iets anders aangelopen. Er bestaan spellen die al jaren door vele mensen via het internet gespeeld worden. MMO's. Zoiets als Fornite maar dan veel omvangrijker en met een veel langere adem. Twee voorbeelden zijn Eve Online (2004), Elite Dangerous (1984!!). Je zou kunnen zeggen dat het twee ruimte-versies van ETS2 zijn. Als je die spellen ziet, ben je volgens mij al jaren bezig, voordat je de boel een beetje onder de knie hebt. Eve Online is fictief ergens in de ruimte met een massa verschillende ruimteschepen. Elite probeert een exacte kopie van ons melkweg stelsel te zijn met 400 miljard planeten, steren, etc. Als ik me daar aan waag, dan heb ik geen leven meer, kan ik de tuin onder mijn schoenen schrijven en zal Mariana toch echt moeten leren koken. Eigenlijk ben ik ondanks alles mbt het internet een digibeet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten