woensdag 24 februari 2021

Doodzonde

 Vandaag het bad gedaan wat gisteren had moeten gebeuren. Het is geen kwestie van een vaste dag of zo maar er is een moment, waarop je gewoon vanuit bad in bed moet stappen. Doe je dat niet als het bed net schoon overtrokken is, dan doe je jezelf dik te kort. Gisteren dus. Volgens mij de eerste keer in mijn leven. Wel gewassen maar niet gebadderd. Relatief schoon maar met een intens vies gevoel op het moment van het besef. Had ik een slaapbank gehad, was ik daar op ga liggen, denk ik.

 Hoewel hèt moment dus gemist is, vandaag alsnog dat bad genomen. Het effect zal straks iets minder zijn. Desondanks hoop ik er wel nog iets van te voelen. Die weldaad om met een schoongeborsteld lijf tussen een onbeslapen hoeslaken en een frisse overtrek te schuiven. Je zou er het liefst de hele nacht voor wakker blijven om ervan te kunnen genieten.

 Snap nog steeds niet hoe het heeft kunnen gebeuren. Deels natuurlijk omdat ik het bed niet zelf verschoond heb. Daarvoor wist ik wel, dat het zou gebeuren en dan toch ... er pas weer aan denken, als je in het donker het dekbed terugslaat en voelt hoe kreukvrij het nog is. Ik had wel kunnen janken. Nu overdrijf ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten