zaterdag 27 februari 2021

Knekelvelden

 6500 doden bij de bouw van de voetbalstadions voor het WK 2022 in Qatar?! Zou het werkelijk? En als het zo is, al is het maar bij benadering, zijn er dan nog landen die deelname aan het WK serieus overwegen? Maken ze zich bij het beachvolleybal druk over het feit, dat ze (mogelijk) niet in bikini mogen spelen. Daarbij zijn bij het fatsoeneren van de zandbak, waarin ze spelen, vast geen doden gevallen.

 Als ook maar in de verste verte een kern van waarheid zit in dat getal van 6500 doden onder de bouwvakkers uit landen als India, Bangladesh en de Filipijnen, moet iedereen persoonlijk en de vertegenwoordigende landen zich diep, diep schamen, als ze alleen al overwegen om aanwezig te zijn.

 Black Life schijnt te matteren. Daar gaat al een jaar een Formule 1 coureur bij iedere wedstrijd heel pontificaal voor door zijn knieën. Da's hypocriet mijnsinziens. De voetbalmiljonairs kunnen een waarachtig sein afgeven en gewoon weigeren om in de Qatarse bloedstadions te spelen. En laat niemand het wagen om te zeggen, dat die lui dan voor niks zijn gestorven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten