woensdag 17 februari 2021

Staartje

 De dag van de laatste vleesloodjes. Zou tijd worden. De ergste kou hebben we ws gehad. Hetgeen betekent, dat je niet zo makkelijk meer alles ff 'buiten' kunt laten liggen. Weliswaar achter de deur in het gastenverblijf maar min of meer op buitentemperatuur. Het kan een graad of wat schelen, maar goed koud dus.

 De laatste magere delen van het varken, 4 poten en drie schenkels, een partij uitgebakken spekjes van de reuzel en nog twee meer aparte worstachtige dingen, waarmee resp. de dikdarm en de blass gevuld zijn. Altijd maar weer hopen, dat alles goed schoon is gemaakt.

 De tweede worstvulling in de pot is perfect afgesloten maar zoals verwacht ziet de inhoud er niet uit. Net zoals die keer, dat we weidechampignons hebben ingemaakt en die niet even hebben voorgekookt. Gevolg is een hoop water waarin een moeilijk te herleiden klomp inmaaksel zweeft. Volgende keer beter èn voordat er water aan het worstmengsel wordt toegevoegd om het vullen van de darmen soepeler te laten verlopen.

 Wat rest is het roken van worsten en spek (Mariana's takenpakket) en het verder be- en verwerken van wat een gedroogde ham moet worden. Daar mag ik me over buigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten