donderdag 18 februari 2021

Neusvulling

 Genoeg is genoeg! Dat punt nadert nu ook bij de verwerking van het geslachte varken. Beukenbrandhoutblokken (scrabble!) kleiner gehakt en hoofdschuddend de geïmproviseerde rookinstallatie bekeken. Niks mis met improviseren op z'n tijd, maar doe het dan wel goed. Mariana laat zich door Jan en allemaal adviseren en helpen en ik mag dan achteraf zien, dat het enigszins is, wat het had moeten zijn èn of dat het er anders (meestal) van te maken is.

 Is het niet Sophie, de buurvrouw, of Anika, de overbuurvrouw dan is het wel Kostica, die haar in 24 helpt met de dieren. Om er een paar te noemen. Er zijn er meer, want ze vertelt aan iedereen, dat ze een varken heeft geslacht en dan komen de ongevraagde adviezen vanzelf. Zoals vandaag van de eigenaar van de houtzagerij, waar ze hoopte beukhouten krullen te vinden. Verder dan wat zaagsel is het niet gekomen èn het advies om de ham in te spuiten met pekelwater. Dat is dan ineens hoe het zou moeten, terwijl de ham notabene mijn pakkie an is. Gelukkig heeft ze dit keer het ongevraagde advies niet direct in praktijk gebracht. Onzalige gedachte!!

 Geholpen om de worsten in het rookgeval te hangen op een manier, die het slagen een kans geeft en een tweetal exemplaren achter gehouden om ze naturel te laten (in)drogen. Ook weer zoiets wat we gaan zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten