dinsdag 23 februari 2021

Geconserveerd

 Net, bij het inschenken van een slaapmutsje, een helder moment en de diepvriezertjes in de keuken opengetrokken. Kipfilet, tuinbonen en iets onbestemds, iets soepigs of sauzerigs uitgelegd. Hoewel er tegenwoordig in die keukendingetjes minder in- dan uitgaat, zit er nog spul van twee jaar geleden in. Dat betreft mn groenten uit de tuin. Verder een berg spek, kaas (of wat daar hier voor door moet gaan) en de nodige diversen. Eigenlijk zou er alleen bouillon in moeten staan en wat spul dat straks om de zoveel tijd van beneden naar boven wordt gehaald. Dat is het ideaalplaatje wat nog ver van de praktijk staat.

 Hetzelfde geldt voor de potten en flessen. Hoewel we afgelopen mndn met regelmaat op onze inmaakvoorraad zijn teruggevallen, zijn er nog geen serieuze gaten gevallen. Het enige waar we doorheen zijn is het vlierbessensap. Dat waren toch 6 liter. Wat anders is dan bij onze dorpsgenoten, denk ik, is het feit, dat wij in de wintermndn nog relatief veel vers spul eten en als het uit de pot komt, het zoetzuur niet mijn eerste keuze is. We hebben gewoon teveel op azijn gezet. Daarvoor eten we te weinig vleeswaren. Iets wat nu trouwens wel zal gaan veranderen.

 Misschien past dat zoetzuur wel bij meer gerechten. Zal het eens aan Mariana vrgn. Die kookt dan weliswaar niet, maar is meer met bereidingswijzen en mn de traditionele bezig dan ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten