zondag 7 februari 2021

Nachtwerk

 De nachtelijke uurtjes lonken verleidelijk. Ga ik er aan toegeven? Na het gedoe met WhatsApp heb ik eigenlijk wel een extraatje verdiend. Vrees echter dat dat niet best gaat uitpakken. Het is één plak, bijv. speculaas om nog ff in feestelijke wintersferen te blijven hangen, en wat ik er vandaag van verbruik heb ik morgen niet meer in het aanbod. Ooit was dat anders. Of die plak groter of het verbruik kleiner. Weet niet. Ik geloof ik ga voor het tweede alternatief.
 
 Maar gewoon domweg tussen de lakens kruipen tussen nu en een uur. Heb ook geen Duvel bij de hand, die aan die nachtelijke uurtjes in feite onlosmakelijk is verbonden. In de zomer zou vanwege de dorst een Grolsch beugel een alternatief kunnen zijn, maar daar zijn we seizoenstechnisch nog mijlenver van verwijderd. Me schiet ineens 'Bokma' door mijn hoofd. Die was ijskoud toch de zachtste of was dat een andere? Hoe dan ook, heb ik ook niet in huis.

 Een beter dan fatsoenlijke witte wijn heb ik ook nog steeds niet gevonden. Andere kleuren en smaken passen niet bij deze stemming, behalve champagne dan. Maar zo'n fles opentrekken voor 1 of 2 glazen is me te gortig. Geen idee wat voor trek ik morgen heb en dan drink je het maar enkel en alleen omdat de fles toch al open is. Nee, Duvel, een Chimay Blue of een Westmalle Dubbel, dat zijn ze die tellen. Misschien is er meer in die richting mogelijk, maar heb ik me nog niet aan een smaaktest durven overgeven, zo het spul hier al te krijgen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten