zondag 14 februari 2021

Opgeruimd

 De eerste partij varken verpakt, min of meer vacuüm gezogen en in de diepvries gedeponeerd. Tijd voor de lunch en dan de volgende partij in bruikbare porties verdelen èn al het overtollig vet weg snijden. Ik ben benieuwd. Je zou het een ontdekkingreis kunnen noemen. In Frankrijk een paar keer een ree ontleed, maar dat was vrij simpel. Voorpoot, achterpoot en dat alles tweemaal, beetje haas en de rest volstrekt oninteressant en voor de honden. Geen gram vet aan zo'n dier. Dus niks nie zoeken wat je nu wel en wat je niet wilde hebben. Daarmee vergeleken is zo'n vetgemest varken een ware zoektocht. Centimeters dikke spek- en vetlagen maar ook meer vlees, bijv. op de ribben.

 Het is wachten op Mariana. Die is zowaar van haar zondagsgeloof gevallen en bezig met warm water maken voor de afwas. Zeg maar gerust het ontvetten van de keuken in 24. Ik vrees, dat ze niet tussendoor terug komt en de lunch vandaag weggestreept gaat worden. Ach, voor het werk maakt het niks uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten