woensdag 3 februari 2016

Opvullen

 Ondertussen vergeet ik een beetje, dat er ook zoiets als een normaal leven zijn gang verder gaat tussen de digitale bedrijven door. Twee dagen gekookt. Afgewassen. De zelfgemaakte wijn overgeheveld in hanteerbare flessen. Me geërgerd aan het ouwe mens. En genoten van het zachte weer. Ik kan met de tuin beginnen. Het is het moment om tuinbonen te zaaien. Een bonensoort, die ik hier nog nergens te koop heb gezien. Eén van die rare kleine verschillen, die er genoeg zijn maar slechts opvallen als je er vol tegenop loopt.

 Een ander verschilletje is bijv. het vrijwel ontbreken van rundvlees. Je ziet het niet bij de slager, nauwelijks in de supermarkt en ook op menukaarten is het slechts mondjesmaat aanwezig. En als je het in een restaurant bestelt, wordt je lang niet altijd gevraagd, hoe je het hebben wilt. Het vervolgens doorbakken geserveerd krijgen is geen uitzondering.

Mariana zal het bijv. ook niet snel kiezen. De smaak staat haar niet aan. Een opmerking, die je als Nederlander eerder bij varkensvlees verwacht. Qua schapenvlees zijn we het dan wel weer eens, dat heeft een te sterke smaak en daar moet je van houden cq staat ons niet aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten