zaterdag 13 februari 2016

Droogte

 Oeps, een onwillige pomp. Vervelend dat die dingen dat niet ff netjes een paar dagen van te voren aankondigen. Vanmorgen nog actief, nu zo dood als een pier. Notabene op zaterdagavond. Relevante winkels sluiten hier op zaterdag rond de klok van tweeën. Bovendien, moet je eerst het probleem vinden en dat te verhelpen zijn.

 Kunnen dan wel drie paar vrouwenogen in mijn richtig kijken, maar ik kan niks veranderen aan de winkelsluiting, heb weinig verstand van cq ervaring met waterpompen en geen zin om met mijn weinig optimale kop op zaterdagavond te gaan zitten sleutelen. Het duurt dan een hele tijd, voordat externe hulp ingeschakeld wordt. Tenminste geprobeerd. Dat doe je pas als de eigen mogelijkheden gegarandeerd dubbel-zeker uitgeput zijn. Meer dan een afspraak voor maandag heeft dat trouwens niet opgeleverd.

 Geen afwassen, moeilijk koken, geen douche morgen en op de pot in de tuin. Het kan natuurlijk allemaal best op de ouderwetse manier, zoals trouwens nog een (groot?) deel van het dorp ook vandaag leeft. Water halen bij de (gemeenschappelijke) put en opwarmen op het vuur. Heerlijk dit leven op het platteland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten