dinsdag 16 februari 2016

Opgang

 Ik heb het hier al vaker geschreven, maar het is echt zo; Het zien licht worden heeft iets, iets prettigs. Vooral als het vrijwillig èn niet elke dag gebeurt. En dan beter met een kop koffie in je knuisten dan een glas wijn of sterkers. Al dacht ik daar jaren geleden anders over.

 Ondertussen het weerbericht gecheckt en het ziet er naar uit dat het de hele week voorjaar blijft. Temperaturen van 16/17º C. Toch 40º graden meer dan een paar weken geleden. Klinkt voor mijn gevoel naar verbranden, oververhitting en soortgelijks. Is het niet natuurlijk, maar een marge van 60 á 70º tussen midwinter en hoogzomer is indrukwekkend.

 Tuinwerktemperaturen, maar niet voor vandaag. Geen uitvluchten of ander wegpiswerk. Er moeten dingen gedaan worden, die allang gebeurd hadden kunnen zijn en die IK loop te versloffen en niemand anders. Maar digitaal toeren op de elektronische snelweg is met de buitendeur open bijna hetzelfde als werken in de tuin. Vandaag uitkijken naar tuinbonen en uien.

 Ja, het is waar, dus. Gisteren is de balans de goede kant op (door)geslagen. Zou nou toch zo leuk en praktisch zijn, als hiervoor iets aan te wijzen was, dat aantoonbaar het verschil maakt tussen hangen blijven in het niks en overgaan tot activiteit. Helaas geen begeleidende verklaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten