zaterdag 27 februari 2016

Déja vu

 Het komt niet vaak voor, maar soms heb je iets aan ervaring en nog somser doe je er concreet iets mee. Borstels, en ontkalker!! Een deel van de badkamertegels, en bij een ander deel van de tegels het gedeeltelijk oppervlakt, is niet glad, maar heeft een reliëf en is daar tussenin opgeruwd. Voor wie ooit tegels heeft gezet en mn voegen heeft gevuld, moet het idee een hartverzaking veroorzaken. Een kleine, maar toch.

  Dat van het reliëf was me al bekend, maar het opgeruwde oppevlak niet. Maar naarmate de 'schoon'gewassen tegels opdroogden, knalden die delen er met hun kleurvervagende witheid of jasmijnheid, want dat is de kleur van het voegenvulsel, keihard uit.

 Dat was gisteravond laat, lang nadat de werklui naar huis waren. Ik zag een bui verschijnen, die ik me van de tegelvloer in de entree-kamer herinner en me mijn nachtrust heeft kost en nog steeds zorgt voor onwillige bekkenspieren. Of langer geleden de tegels in de Utrechtse badkamer, die ik stuk voor stuk meermaals met een verdunde zoutzuuroplossing heb moeten schoonmaken, omdat de werklui het onzin vonden om de vloer direct helemaal van het overschot aan cementvoegsel te ontdoen.

 Gelukkig had ik zoiets van "Dit is deze keer niet mijn zorg!" En nog gelukkiger is het geen cementhoudend voegsel. Desalniettemin werkte vanochtend al het gewrijf niet en heb ik  de heren van kleine stugge borstels, wc-ontkalker en handschoenen voorzien. Begin van de middag was de kleur gelukkig van z'n jasmijnsluier ontdaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten