zondag 21 februari 2016

Lostrekken

 Zondag. Afsluiten van de dag. Afsluiten van de week. Afsluiten van meer. Afsluiten van het afsluiten. Afsluiten van al die dingen, die maken, dat ik inmiddels bijna een jaar een leven leid, wat het niet is en het absoluut niet moet worden. En dan heb ik het niet over het wonen op twee plekken, hoe vervelend dat ook is.

 Op een aantal doorslaggevende vlakken zit ik mezelf in de weg, zoals wel vaker, bijna zelfs regel is. Ik wil iets en heb er niet voor over om te doen wat gedaan moet worden, zoek het dan bij voorkeur bij anderen dan wel de omstandigheden of stort me op zaken die weliswaar belangrijk zijn maar weinig fundamenteel. En waar dat niet kan/lukt, stap ik over de rommel heen ipv te realiseren, wat ik heel graag gerealiseerd zou willen zien.

 Het is hier kortom een onbeschrijfelijke èn vooral onnodige klerezooi, die door een samenloop van omstandigheden tot stand is gekomen èn er ook door in stand wordt gehouden en ik pik dat. Momenten als deze, dat dit weer ff tot me doordringt worden steeds zeldenzamer. Gewenning, foute gewenning slaat toe. Laat ik het voor het moment vasthouden. Minimaal tot morgen. Hoe goed ik in afsluiten ben, zo slecht ben ik in opstarten. Echt opstarten. Afgerond èn ingericht opnieuw beginnen. Ergens in die opstart haakt mijn interesse af, ben ik te vroeg tevreden of vertrouw erg makkelijk op morgen. Morgen, dus, maar dan echt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten