maandag 8 februari 2016

Knoop

 Keuzes, keuzes en keuzes. Je ontkomt er niet aan. Helaas leveren ze niet altijd precies dat op, wat het hadden moeten zijn. En dan spelen ineens heel ander zaken mee, dan de orgineel onderscheidende criteria. Dingen als: Verder zoeken? Ja/nee? Hoe belangrijk is wat? Hoeveel speelruimte zit er in de planning? En ook zoiets als: "Heb ik de energie (ervoor over) om de minder perfecte of ontbrekende details alsnog voor elkaar te krijgen?

 Het ging om centimeters, niet standaardmaten met bijkomende consequenties en vooral het idee, dat je direct moet improviseren, terwijl je een aardig klap geld op tafel legt voor iets nieuws. Anderzijds niet zoveel zin om weer geen beslissing te nemen en het voor de zoveelste keer te overdenken. Van dat overdenken, komt ten eerste nooit wat terecht en ten tweede is het heel simpel: dit of opzoek naar iets anders. Meer valt er niet van te maken.

 Het was snel duidelijk, dat dit het soort luxe-probleem is, waar blijkbaar alleen ik last van heb. Na nog een beetje tegensputteren, en op een rijtje zetten wat de ongewenste consequenties zullen en zouden kunnen zijn, maar gehakt en het bed besteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten