woensdag 10 februari 2016

Opladen

 Links en rechts balletjes opgegooid. Ik ben daar best goed in, al zeg ik het zelf. Doe het nooit voor de lol, maar voel me achteraf ook weer niet verplicht tot afname van het voorgestelde. Als je dan merkt hoe makkelijk mensen in je verhaal meegaan, snap je ook waarom zoiets als bedrog nog steeds bestaat. Ik ben net niet gehaaid genoeg, en zou dat ook niet willen zijn, om bewust onwaarheden aan elkaar te rijgen en de leverende partij lang genoeg aan het lijntje te houden, zodat je met de noorderzon kunt vertrekken.

 Het spel levert me informatie op, vaak zelfs de gewenste informatie en maakt het mogelijk om gedegen te onderhandelen. Persé goedkoop of meer voor hetzelfde geld zijn niet de doorslaggevende criteria. Interesse, service, toegankelijkheid, zelfde golflengte en wat nog minder grijpbare zaken zijn minstens zo belangrijk. Weet je natuurlijk nooit 100% zeker, want het spelletje is geen éénrichting verkeer.

 Maar soit, er is weer wat lol en energie. De mens moet wat, voordat hij de volgende enveloppe van de belastingdienst openscheurt. De Fransen zijn van de pot gerukt. Maar dat is voor in het weekeinde. Voor vandaag is het genoeg geweest. Glaasje vullen en zien wat op tafel wordt gezet. Ik heb vrij vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten