donderdag 28 februari 2019

Demotiverend

 Mijn truck vanavond verzet van ergens in Finland (Kouvola) naar Oslo. De volgende rit gaat de komende dagen naar München. Eén van de plaatsen waar ik een garage bezit. Ahum. Zes van die plekken zijn er inmiddels met elk vijf chauffeurs, trucks en trailers. Het banktegoed is ondertussen opgelopen tot meer dan 10 mln euro. Er zijn spellen waar spelers klagen, dat ze te weinig kunnen verzamelen of daar teveel moeite voor moeten doen om vooruit te komen of spellen waar je zg in-game aankopen kunt doen en je met echt geld meer mogelijkheden koopt. Nou, dat is hier absoluut niet nodig. Je krijgt in ETS2 het geld met geen mogelijkheid besteed. Een garage met het duurst beschikbare materiaal kost je iets van 3 mln euro met de consequentie, dat er nog weer meer geld binnen komt. Ik snap niet wat men zich daarbij bedacht heeft of vergeten is te bedenken.

 Je hoort/leest er weinig over. Ja, in de aanloop, als je ongeduldig bent en niet kunt wachten op je eerste garage. Naarmate het spel vordert, heb je echter snel meer geld, dan je lief is. Tenminste, dat lijkt me zo. Dat werkt nou niet bepaald als uitdaging. Hetzelfde geldt, in mindere mate, ook voor de wegen en de steden. Die hebt je op een gegeven moment allemaal weleens gehad. Nu voegen ze dan wel gestaag nieuwe delen van Europa toe en er zijn mod's die daar ver in voorop lopen. Maar dat is niet meer dan uitstel van executie.

 Natuurlijk gaat het om het rijden, maar je rijdt om lading te verplaatsen van A naar B en wordt daarvoor beloond. Als je daar dan vervolgens weinig mee kunt doen, doet dat afbreuk aan de drijfveer om met het spel bezig te zijn. Ik kan me niet voorstellen, dat ik de enige ben, die daar zo tegen aan kijkt. Ik heb niet direct een oplossing, maar zoiets moet te bedenken zijn. Bijv. om toegang te krijgen tot de volgende uitbreiding van het spel. Zoiets als met de DE-punten vroeger. Bij 4000 moest je nog een x-bedrag bijbetalen, maar met 35.000 of meer, afhankelijk van wat het was, kon je het gewenste object zonder bijbetaling aanschaffen. Het is maar een gedachte, kan vast beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten