donderdag 28 februari 2019

Afspraak ...

 Gisteren na achten de deur om de afspraak om negen uur in Sibiu te halen. Daar aangekomen als eerste de mededeling, dat ze me voor drieën niet zouden kunnen helpen. Helaas, helaas. Ik kon wachten of een nwe afspraak maken.... Daar ben je dan vroeg voor je nest uitgekomen, hebt je door de onwilligheid van de honden heen geworsteld, die voelen het op de een of andere manier altijd aan als ik haast heb en werken me dan in alles tegen.

 Een nwe afspraak is niks interessanter dan wachten en met het risico, dat het de volgende keer misschien weer niet zo vlotjes gaat. Gelukkig is Sibiu een stad waar je zonder problemen een paar uur kapot kunt slaan. Daarbij is er altijd wel wat dat op de (denkbeeldige) inkooplijstjes staat. Maar eerst koffie. Daar had ik thuis geen tijd meer voor.

 Sibiu is sinds een klein jaar een Starbucks rijk. Waar anderen onverwachts pas later opengaan dan ik me herinner, was die tent in bedrijf. Sloten koffie in de afmeting groot, groter en het grootst. Medium heette 'Grande', ach ja. Een paar stroopwafels erbij, die aardig in de buurt van het origineel kwamen en mijn blik over de passanten op de Piata Mare laten glijden.

 Op mijn vervolgslentering zag ik, dat er ook een McDo in het oude centrum is verschenen. De vaart der volkeren gaat helaas niet aan Sibiu voorbij. Weer een plek waar ik niet hoef te zijn. Verder dan een Latte Macchiato met chocolat muffin uit de coffeecorner ben ik nooit gekomen en dat was in Limoges.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten