maandag 18 februari 2019

Hamsteren?

 In de pauzemomenten van de digitale tijdverspilling valt op, dat je het grootste deel van je leven bezig bent met het op orde krijgen en houden van je eigen bestaan (privé) of dat van anderen (baan). En waarom? Vanwege de overbodige zooi die je hebt of regeltjes die nageleefd moeten worden. Over regelgeving valt te twisten en daar heb ik nu geen zin in. Maar waarom 10 borden als je er maar van eentje eet? Waarom glazen als wijn ook best uit een koffiemok kan en waarom zes verschillende wijnglazen als zelfs de kleur maar drie varianten kent? Ik ben geen voorstander van het huidige gestream, maar een paar honderd cd's fungeren net als de gelezen en ongelezen boeken toch vnl als stof- ipv blikvangers.

 Het enige terrein, waarop ik me wat dat betref weet in te houden, is kleding en zelfs daar wordt ongeveer de helft van het derde deel van de kleerkast, dat ik in gebruik heb, niet of nauwelijks gedragen. Rare fenomeen en dan is bij de verhuizing van Frankrijk naar hier al de stripboekenverzameling gesneuveld net als de miniatuur drankflesjes, die na de verhuizing van Nederland naar Frankrijk nooit uit de verhuisdozen waren gekomen.

 Ook nu zijn er weer zaken, die hier in Roemenië vooralsnog niet uit de verhuisdozen of kisten zijn gekomen. En dat is nu ook alweer bijna vier jaar geleden. Wat na de zomer geen plek heeft gevonden, kan ongezien naar de kringloop. Misschien moet ik dat met mezelf afspreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten