Verlate aankomst in het blog. Reden? Ach, laat maar zitten. Bezig geweest vandaag. Daarover tevreden. Net als laatste voorgenomen activiteit de huisdruivenwijn voor de tweedemaal geheveld. Wijn is helder, een donkere rosé. Net te licht om voor mijn gevoel nog een lichte rode wijn te mogen heten. Smaak is fris-zurig. Geen zweem van oxidatie. Bezinksel niet noemswaardig. Kortom het spul kan op de voor consumptie hanteerbare flessen.
In de kelder begint zich een ophoping van eigen gemaakte wijn te vormen. Een groot deel van 2019 zit nog in de fles. Het Franse rood schiet helemaal niet op. Lijkt alsof de produktie vandien omvang begint te worden, dat het het verbruik dekt. De produktie is echter van begin af aan 100 liter. Die neemt niet toe. Onze consumptie neemt af. En we kopen nog steeds wijn, mn rosé en wit als we boodschappen doen.
Het hoge restsuikergehalte van de rode wijn zal de consumptie niet opjagen. De hoop is, dat we dit jaar de mix zo weten te krijgen, dat alle suiker vergist wordt. Daarbij hoeft wat mij betreft het weer niet mee te werken. Ws is het goede weer in de wijnsstreek de afgelopen twee jaar wel de oorzaak van het hogere suikergehalte geweest. We gaan het met een nog alcoholtolerantere gist proberen èn met gistvoeding. Maar dat is allemaal voor aan het eind van de zomer, die voorlopig nog niet gloort. Het sneeuwde weer vanochtend.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten