maandag 29 maart 2021

Waterig

 Nwe klusje erbij voor zolang het duurt. D'r mogen dan wel afsluitbare ventilatie opening in de wanden van de opkweekbak zitten maar open gedraaid voorkomen ze niet dat de hele boel beslaat en meer. Vanochtend al een keer afgedroogd en het mag wel weer. Benieuwd hoe dat straks bij de grote kas gaat werken. Hangt natuurlijk voor een deel van de omgevingstemperatuur af. Die zal hier nu een graad of 14 bedragen. In de bak is het 21º. Je moet wat voor goedgroeiende, sterke planten over hebben.
 
 Bij mijn klusje voor vandaag, een aanfluiting maar het zij zo, tijd zat over om nog wat andere zaken aan te pakken in Sibiu. Behalve enige koelkastvulling mn spul voor de tuin gehaald. Het belangrijkste waren de pootaardappelen. Iedereen hier heeft aardappelen op het land staan. Vrg iemand welke soort het is en ze halen hun schouders op. Krijg ik voor het koken aardappelen van Mariana zijn het altijd duidelijk verschillende soorten door elkaar. Niet handig. De een krijg je niet kapot gekookt en de ander valt uit elkaar als je er naar kijkt. Dus opzoek naar een of meerdere éénduidige soorten.
 
 Hier in de buurt is dè aardappel een aardappel van Fagaras. Ik verwachtte die op de markt te kunnen kopen. Ja, voor consumptie, niet als pootaardappel. Uiteindelijk kom je dan weer in Hornbach of Dedeman terecht en betaalt verhoudingsgewijs een klein kapitaal voor duidelijk beschreven soorten. Bij Hornbach zal de komende mndn wel meer weggeslaapt worden. Zeker als Mariana meegaat en ze 'even' naar de bloemen gaat kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten