zondag 21 maart 2021

Variatie

 Nog een koffie en dan mijn hoofd breken over het koken. Net een varken geslacht staan de zes vleesloze weken in de aanloop naar de Pasen op de stoep. Het geen eieren, kaas, melk en zo slaan we weer mooi over. De vis beperken we wel nog tot de daarvoor voorgeschreven dagen. Ingewikkeld gedoe. Zes weken zwarte koffie als ontbijt ... ik moet er niet aan denken.

 Maar hoe gaan we die zes weken beginnen? Maak ik me d'r met een Jantje van Leiden vanaf of maak ik er net als start een klein feestje van. Ik dub. Soep met huisgemaakte (niet ons huis) vermicelli is een mooi begin. Niet teveel werk, smakelijk resultaat. En dan? Dan stokt de ideeënproduktie.

 Gebakken aardappelen met gestoofde, zoete wortels? Dat is het manco van dat vegetarisch koken. Dat zijn maar twee ingrediënten op je bord en voor mijn gevoel moeten dat er minstens drie zijn. Vlees is dan de simpelste oplossing. Ook als éénpansgerecht zou het het niet zijn als je het met slechts twee ingrediënten zou moeten doen.

 Een sauce kan helpen het gebrek te camoufleren. Beter is het opzoek te gaan naar een heuse aanvulling. Of maken we d'r een ovenschotel van. Kaas erover heen en klaar is camouflage nummer twee. Dan maar bonen uit de diepvries? En in welke smaakcategorie zit ik te denken? Naturel? Zoet/zuur? Scherp? Ik geloof het worden ingewikkeldere weken dan ze in de aanloop naar voorbije Pasen waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten