woensdag 31 maart 2021

Minus

 Het aftellen is begonnen. Letterlijk. Met de uien en wortels is het eerste perceel in orde. Enkel nog onderhoud en straks oogsten. Nog 15 te gaan. Aan nummer twee en drie al direct begonnen. In de een bomen, pilaargevallen geplant en de ander voor een deel schoongemaakt en 2 kruisbesstruiken geplant. Heerlijk. Morgen nog zo'n dag en dan dank (?) regen tijd voor andere zaken.

 De artisjok uitgegraven. De kern was in de winter verrot ondanks het opbinden van de bladeren maar dood was het ding niet. Er waren al meerdere nieuwe scheuten te zien. De plant heeft een aardig uitgebreid wortelstelsel en dik ook. Ik ga op een andere plek zien of het dit jaar wel tot een bloem komt, anders is het bye, bye voor de artisjok. 

 Dat bye, bye is het dit jaar al voor de aardpeer, topinambur. Onmogelijk grote plant. Heb de knollen nog niet aan een smaaktest onderworpen. Ga dat morgen proberen. Ze hebben in elk geval de winter ondergronds goed doorstaan. Het is te hopen, dat ik de meeste knollen heb geoogst, anders is het uittrekken zo snel als ze uitlopen.

 Het derde uitprobeersel van vorig jaar heeft de winter ook overleefd. De rabarber steekt aarzelend wat kleine blaadjes boven de grond. Die mag blijven, maar wel liefst op een andere plek. Ruimtegebrek. Je zult het zien. Met 16 percelen wordt qua vaste planten passen en meten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten