zondag 14 maart 2021

Eentonigheid

 Zit nu in mei 2019. De stapel oude kranten slinkt hard. Mag wel op de rem trappen en wat zuiniger zijn. Het zijn juweeltjes, zoals ze tegenwoordig niet meer in je bus vallen. Let maar op, vrijwel alles gaat over of heeft een link met Covid. Een greep uit vandaag: Demonstaties op het Malieveld of Museumplein, avondklokperikelen, verstrekking en toediening vaccins, testen, besmettingen, IC-bezetting. En dan haal ik alleen de artikelen aan waar de aanwezigheid van het virus al in de kop terug te vinden is. In dit geval de onlinepagina van de VK, maar een FAS biedt hetzelfde troosteloze aanbod.
 
 Gewoon geen fatsoenlijke achtergronds artikelen meer over niet-virusbesmette onderwerpen. Net zo saai en weerzinwekkend als het bestaan met mondkapjes en straks de verplichting van een vaccinatiepaspoort. Misschien moet ik ze niet in de recyclebak mikken om ze later nog keer door te bladeren. Als de huidige toestand nog lang duurt krijgen voorheen oninteressante artikelen alsnog glans.

 Als dat straks ook zo doorwerkt in de boeken hoef ik de eerste jaren geen boek meer te kopen. Is enkel de muziek nog een duwtje in de rug om de tocht naar Nederland te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten