donderdag 25 maart 2021

Kweekvijver

 110 x 58 x 62 cm. Leek me een onding om te vervoeren. Maar er zijn slimmere mensen dan ik. Je gaat geen lucht inpakken. Netjes in onderdelen, verpakt ik twee overzichtelijke dozen met daarin verbazingwekkend weinig lucht. De propagator. Eindelijk de administratieve Brexit-hordes genomen en thuis bezorgd.

 Het ding gelijk in elkaar gezet met plastic of in elk geval kunststof boutjes en moertjes. Mooi doorzichtig, naar het schijnt niet vergelende panelen met ruime ventilatiemogelijkheden en dito deksels. Groot. Groter dan ik me bedacht had. Nu is een meter tien gewoon een meter tien, maar toch. Komt goed uit. Geen tweede nodig, wat ik wel ff heb zitten denken. Twee groei-led-lampen van een centimter of 90 erop en de bak met een verwarmde bodem met thermostaat. Niets staat het kweken van een oerbos nog in de weg.

 Van het vullen is vandaag niets terechtgekomen. Het vrijmaken van de tijdelijke (?) plek heeft die tijd in beslag genomen. Morgen eerst zien hoeveel potjes erin passen en dan een verdeling maken qua vulling. Wel al tuinaarde geregelde. Niet wat ik eigenlijk wilde, maar in Agnita is water bij de wijn haast standaard.... Ik bedenk me ineens, dat ik volgens mij onlangs die speciale zaaigrond al in Sibiu gekocht heb. Dat zou helemaal stom zijn. Morgen als eerste checken of misschien nog voor het slapen gaan om me van een rustige nacht te verzekeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten