maandag 8 maart 2021

Keuze?

 Het is weer een prachtige dag. Jammer dat de temperatuur alleen in de volle zon te pruimen is om buiten iets aan te pakken. Zou een raar patroon veroorzaken in de tuin. Een deel van de tuin ligt sowieso een groot deel van de dag in de schaduw van de buren. Met de nog steeds vrij laag staande zon is het nu precies daar zonnig waar ik nog weinig hoef te doen. Maar geen energie aan verspillen. Bovendien zijn de bovenste cm's weer bevroren tot ver in de namiddag.

 Gewoon binnen bezig. Zat te doen. Op de een of andere manier krijg ik de afwas al meer dan een week niet onder controle. Het is alsof er achter mijn rug om gekookt wordt. Het vuilmaken gaat sneller dan het schoonmaken. Koken zou ook niet verkeerd zijn. Niet alleen 'iets' maken omdat we zonodig moeten eten, maar iets met meer aandacht en smaak dan strikt gezien nodig is om de maag te vullen. Het mag alweer een tijdje met iets meer inzet en interesse. Het lijkt nou teveel op de 'soep, vlees, groente, aardappelen en toetjes'-routine van mijn moeder. Het is de swung weer, die zoek is. En niet alleen bij het koken.

 Ook weer zo'n onderdeel waar geen 'recept' voor bestaat. Het is er of het is er niet. Teveel 'moeten' ipv 'zin in hebben'. Afwassen als een zombie of lekker soppen met een muziekje op de achtergrond. Het zijn twee compleet verschillende en voor mijn gevoel vrijwel van elkaar losstaande werelden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten