maandag 22 maart 2021

Groeiverlangen

 De laatste tuinwerkloze dag? D'r is regen gemeld voor vandaag. Vanaf morgen is het droog/droger en klimmen dag- en nachttemperaturen omhoog. Vanaf het komende weekeinde gaat het snel. Eindelijk lijkt het voorjaar zich te laten gelden. Natuurlijk wil ik straks alles in één keer. Zaaien, poten, spitten, planten. De dagen zou tijdelijk opgerekt moeten worden tot 48 uur om een inhaalslag mogelijk te maken. 
 
 Laat de tuin er nu net zijn om je niet in de stress te verstrikken en te onthaasten, je over te leveren aan het natuurlijke ritme van groeien en bloeien en meer van dat semi-zweverige gedoe. Ff die eerste aandrang over me heen laten komen en dan rustig verder. Twee handjes, een paar uur per dag en dan zien hoever we komen. Zo heel veel kan er nog niet zonder plantenkas. Dus tijd genoeg om al die bijkomende activiteiten bij de kop te pakken? Ik mag het hopen.

 Laat DHL opschieten met die opkweekbak, dan is al een kleine inhaalslag mogelijk. De enige onvoorspelbare factor zal mijn fysiek zijn. Zo in z'n algemeen en voor het deel waar ik achteraan moet. Met alles wat 'moet' en kan gebeuren wordt het een spannend seizoen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten