donderdag 25 maart 2021

Slepend

 Weer een klap geld betaald voor een auto, die al twee jaar in garages verwijld. Tijd om die knoop eens nader te bekijken. In oktober of zo moest ik iets met een key-code. Zou 65 euro kosten of iets dergelijks en was nodig om het geheel van de Peugeotmotor weer samenwerkend te krijgen. Een paar keer het internet afgestruind maar verder dan de code om je (verloren) sleutel na te maken, ben ik niet gekomen. En mij leek dat niet wat gewenst was. D'r zijn meer codes, maar die zouden op de een of andere manier in/op de auto/motor zelf terug te vinden moeten zijn. Door dewinter, mijn fysieke beslommeringen en de Covid-heisa is de boel vervolgens gaan versloffen.

 Maar weer een keer achter aan gaan. Mijn hobby. Achter mensen en zaken aan moeten gaan. Volgend jaar moet het ding of weer rijden of niet meer mijn eigendom zijn, zodat het tamelijk belachelijke belastingbedrag niet betaald hoeft te worden. Het idee om de kar weg te doen, staat me nog steeds niet aan, maar de huidige situatie is ook niks. Net zoiets als dat huis in Frankrijk, of inmiddels misschien wel bouwval, waar ik maar niet vanaf kom. En dat zou ik wel graag kwijt willen.

 Je zou verwachten, dat na twee jaar afwezigheid wel zoiets als relativerende afstand is ontstaan. Maar niet, dus. De emotionele waarde weegt nog steeds tegen tijd, geld en moeite op. Ik wil die belasting best betalen, maar er dan ook in kunnen rijden. Bovendien houdt die belasting volgens mij na 25 jaar op en daar zit de Peugeot dicht bij in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten