zaterdag 27 maart 2021

Perfectie

 Een kickmoment. Iedere keer dat me iets dergelijks overkomt, bijv. precies genoeg papier pakken voor het bijvullen van de printer of na een willekeurige greep in de bak precies het benodigde aantal moertjes in je hand hebben, jubelt het inwendig. Zo ook vandaag. Na het uittellen van het aantal potjes, dat in de opkweekbak zou passen, de vuile potjes overal vandaan bijeen gezocht en bij elkaar waren het precies het gewenste aantal. Ergens staat nog een doos met een aantal ongebruikte bloempotjes. Daar hoefde ik dus niet naar opzoek.

 Na het spitten vandaag was dat een tweede prettige score. Direct maar doorgepakt en bepaald wat ik in de potjes ga stoppen. Of het allemaal zo zinvol zal zijn is een tweede. Het is een testronde. Oa zien hoeveel zaadjes van welk soort planten in één potje kunnen zonder ze straks te moeten verspenen. Dat is een soort deathmatch, die ik liever oversla als het ff kan. Bij minimaal twee zaden per potjes kom ik aan 150 planten. Dat is een aardige hoop.

 De primeur is aan een viertal soorten tomaat, een drietal pepers, vier verschillende paprika's, meloen, pompoen, courgette, kruiden en een riedel bloemen. Volgend jaar zal dat weer anders liggen, omdat dan een deel, mn de bloemen het van half/eind mrt in bakken in de kas mag gaan proberen. Verder ook geen sluitend zicht op wat allemaal in de kas zal passen. Ik ben stik benieuwd naar de eerste resultaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten