dinsdag 9 maart 2021

Verzamelen

 Vandaag de tweede ronde gedaan in mijn bijdrage aan schonere oceanen. Erg indirect via de beek en ik schat in de Olt, Donau, Zwarte Zee, Middellandse zee en dan de Atlantische oceaan. Geen technische hoogstandjes waar bergen subsidie in verdwijnen zonder dat ze echt werken. Gewoon een paar handschoenen en een 300 liter vuilniszak. Morgen is recycle-ophaaldag en kan die volle zak mooi mee. Een (tweede) druppel op een gloeiende plaat maar kleine beetjes moet je niet onderschatten.
 
 Een paar jaar geleden al een keer een aanloopje genomen maar toen niet doorgezet. Dat laatste ben ik dit jaar wel van plan. Iedere veertien dagen minimaal één zak. Waar ik vandaag begonnen ben, gaat het minstens nog tien zakken kosten, voordat het effect zichtbaar zou kunnen worden. Geen idee hoe dik die laag plastic flessen daar ter plekke is, dus voordat de plek 'schoon' mag heten zou het best meer zakken kunnen kosten.

 Praktische bijkomstigheid is, dat ik de beek over moet en dat lang niet overal met droge voeten kan. Zelfs niet als daar laarzen omheen zitten. Maar een plek gevonden. Dichterbij huis zou prettiger zijn. Niet voor het gewicht van zo'n zak flessen, meer voor het onhandige formaat. Kleinere zakken lijken me helemaal niet op te schieten en met meerdere van die tegelijkertijd wordt het dragen er ook niet handiger op. Ben benieuwd of het reacties gaat opleveren of beter nog: hulp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten