zondag 21 maart 2021

Invulling

 Weer prachtig weer maar koud en bevroren ondergrond. Zondag. Niet dat dat er iets mee te maken heeft. Stemming heeft nog geen keuze gemaakt. Het is afwachten waar de onbestemde zwaarmoedigheid van gisteren is gebleven. Graag opgehoepeld. Eerlijk gezegd voelt het niet zo aan. Gelukkig is het zondag. Hoef niks. Moet niks. Voor iemand als Mariana geldt zelfs 'Mag niks', behalve ..... en dan komt een riedel uitzonderingen die haar in haar kraam passen.

 Nog een week dit weer en dan kruipt het kwik naar boven en duiken ook de nachten niet meer onder de nul. Tuinbonen in februari. Leuk, in Nederland misschien. Hier had ik dit jaar een pikhouwel nodig gehad om ze in de grond te krijgen. Het gaat hier gewoon 2-3 weken later beginnen dan een jaar geleden. Volgend jaar is dat alles te ondervangen met opkweekbak en serre cq plantenkas. 'Volgend jaar', niet het type gedachte dat op het moment aan mij besteed is.
 
 Dit jaar is het ff behelpen. Hoewel het de bedoeling is om de variatie in het aanbod te vergoten, blijft net als afgelopen seizoen de nadruk op de inrichting van de tuin liggen. Mijn twee sporenbeleid: bezig zijn èn vorm geven. Of eigenlijk vorm geven en toch al bezig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten