maandag 8 maart 2021

Knippen

Tegen de verwachtingen in een uurtje of wat buiten bezig geweest. Niet in de tuin maar de druif op de binnenplaats gesnoeid. Mijn eerste keer. Nu hangt hij (of zij?) straks natuurlijk bomvol barstensvol sappige druiventrossen. Als ik tenminste niks verkeerd heb gedaan. Volgens mij ben ik wel een beetje aan de late kant. Een mnd eerder was beter geweest, als het toen tenminste niet te hard vroor. Ik zou het niet meer weten. Ik heb er toen geen moment bij stilgestaan. Snoeien maakt (nog) geen onderdeel uit van mijn lange termijn planning.

 De adviezen op dat terrein spreken elkaar bovendien weer lekker tegen. De één heeft het over vòòr de Kerst en de ander over jan-feb. De één over ogen, de ander over cm's. Daarbij is Roemenië niet Nederland, dus het belangrijkste is, denk ik, dat ik volgend jaar er op moet letten, dat ik ergens in de periode dec-feb een week met geen of lichte nachtvorst tref èn benut om schade agv het snoeien te voorkomen.

 Lekker! Meer van dit soort activiteit. Ben het binnen zitten een beetje zat. Maar zelfs voor de grotere binnenklussen is het prettig als het buiten aardig weer is en je zonder sjaal of paraplui in en uit kunt lopen. Voorjaar kom op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten