zondag 28 maart 2021

Vleselijk

 De ham, worst en het spek controleren. Een varken houdt de mens bezig zelfs nadat het tot vlees is gereduceerd. Een wekelijkse check van de toestand. Van de worsten en het spek verwacht ik geen problemen. De worsten drogen uitstekend en mogen nog een week of vijf want we zitten in een vleesloze periode in de aanloop naar de Pasen. Het spek is zo zout, daar waagt zich geen levende ziel aan behalve de mens.
 
 De ham blijft een zorgenkindje. Na een dag of tien onder het zout bedolven te zijn geweest, was de week in de koelkast geen succes en dat werkt helaas door. Tot het eerste weekeinde van mei is het in feite nog rijping wat zou moeten gebeuren, waarna het volgende deel van het traject dan het drogen zou zijn. Dat loopt een beetje door elkaar. Geen idee of dat goed gaat.

 Bij het rijpen van kaas hoort soms schimmel, bij vlees lijkt me dat niet gewenst al heb ik daar verder geen verstand van. Als je soms van die wekenlang gerijpte vleesbrokken ziet, de meest recente restaurantkeukenhype, dan zien die verre van smakelijk uit. Maar dan meer zwart/droog dan wit beschimmeld. Azijn schijnt te helpen, hoewel daarbij iets in mijn achterhoofd zegt, dat dat veel weg heeft van een paardenmiddel... en dat bij een varken??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten