maandag 16 maart 2020

Weekperikels

 Gelukkig doet maart wat we van maart gewend zijn. Vannacht weer -5º en de komende nacht niks beter. Prachtige dagen betekent koude nachten. Het zal schrikken zijn geweest voor de rozen, die Mariana in al haar voortvarendheid of moet ik zeggen ongeduld uit hun winterkwartier naar buiten heeft geloodst. De planten zullen er niet aan onderdoor gaan, maar de rare scheuten, die ze in de loop van de winter hebben geproduceerd dank goede zorg qua temperatuur en water, die kunnen/moeten straks ws weggeknipt worden.

 Voor de tuin voorzie in geen problemen. Alles zit nog onder de grond en het kiemen zal niet zo'n vaart lopen bij deze temperaturen. Zo'n geintje over drie weken zou wel consequenties in het nadeel kunnen hebben. Vorig jaar zo'n temperatuurdip in april gehad. Dat heeft toen een aantal potplanten de kop gekost.

 Zien of ik vanmiddag nog iets tuinerigs ga doen en zo ja, wat. Nu eerst huishoudelijke zaken. Was, afwas, koken. De standaard maandagochtend riedel. Nee, ik ga het er niet meer over hebben, dat mijn leven minder slepend en saai zou moeten zijn. Ik heb mijn lesje geleerd en zal me bij dat soort gedachten de volgende keer ietwat terughoudender opstellen (mag ik hopen) voor ik de wereld in een volgende crises stort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten