vrijdag 13 maart 2020

Viraal_16

 Tja, je kunt het vrijdag de 13e moeilijk in z'n schoenen schuiven, maar het gaat niet zo best in de wereld. Het werk in de tuin creëerde de gewenste afstand, maar alleen 'for the time being'. Terug binnen wordt eerst een riedel websites afgelopen. Roemenië kleurt langzaam rood en ook in ons district of regio zijn de eerste verdachte gevallen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is dus raak. 50 km verderop, maar toch.

 Zeker als je een artikel leest, waarin uiteengezet wordt, dat het aantal geconstateerde gevallen per definitie achterloopt op het werkelijk aantal besmette personen. En dat met een factor 10 tot 100. Gelukkig is men hier niet van de Nederlandse gelatenheid, want een 'lock down' schijnt toch de enige manier om de verspreiding een halt toe te roepen. Hoe lullig het ook voor de economie mag zijn. Dat heet dan heel netjes "Social Distancing". Iedereen thuisblijven en voilà, het besmetten is afgelopen.

 Zo zal het ook wel weer niet werken, maar dat het een substantiële bijdrage levert, lijkt me buiten kijf staan. Zien of het nog tot meer maatregelen gaat leiden. Met liftknoppen heb ik niet zoveel te maken, ook relingen zijn geen punt. Bij deurklinken is dat anders. In feit moet je dus je handen wassen, voordat je je eigen huis betreedt .... waar is de desinfectiespray??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten