maandag 16 maart 2020

Viraal_19

 Het wordt stil in Europa. Een hoop grenzen waren al dicht of nog maar met moeite te passeren en nu gaat ook het verkeer van buiten Europa een mnd aan de leiband. Geen 'non-essential travellers' meer welkom. Ben benieuwd wie bepaalt wat 'essential' is. Geen toeristen lijkt me duidelijk, maar verder? Wie kan niet 30 dagen wachten? Naar mijn idee is dat niet zoveel. Qua goederentransport lijkt het me makkelijker, zeker als iedereen alle winkels dichtgooit muv supermarkten en apotheken.

 Heeft Frankrijk ook al de winkels en horeca dichtgegooid? Zo ja, dan liggen nu met Duitsland de twee grootste economieën vrijwel stil. Nu nog de auto-isolatie of  verplicht binnen blijven Europabreed en je kunt een rampenfilm op lokatie draaien. Hoef je niet alles via de Pc te faken. Waar is ergens een overzichtje van de maatregelen per land??

 Wat ook aardig zou zijn, is een soort van zicht op de waarschijnlijke tijdsduur van deze corona-crises. Men heeft het steeds over 'weken en misschien wel mndn'. Ik zag ergens al 2021 als einddatum genoemd worden. Dan hoop je toch, dat dat niet op dit niveau zo doorgaat. Er is wel door te komen. Als je geen keuze hebt, moet je wel. Maar dan voorzie ik nog een hoop andere problemen, behalve die op het vlak van de gezondheidszorg en de economie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten