zondag 22 maart 2020

Viraal_22

 De deur wordt hier verder dicht geduwd. En dat gebeurd dan met zoveel uitzonderingen, dat ik denk, wat willen ze nou eigenlijk? Bijv. winkels sluiten muv supermarkten, apotheken en drogisterijen maar dat alleen in winkelcentra .... Een inreisverbod waarop 9 uitzonderingen mogelijk zijn ... En dan de leukste is: een aantal voorschriften voor het verblijf buitenshuis tussen 06:00 en 22:00. Dan wordt je direct nieuwsgierig naar wat er dan anders is tussen 22:00 en 06:00. Nou dan mag je alleen buiten zijn voor dezelfde redenen als tussen 06:00 en 22:00. Waarom dan niet gelijk van de klok rond??

 De belangrijkste is, dat mensen, die zich niet aan de opgelegde 'self-isolation' houden, mn mensen die het land binnenkomen na verblijf in het buitenland, en zonder toestemming hun huis verlaten, onder quarantaine worden geplaatst. Zij die zich niet aan de voorschriften van de quarantaine houden krijgen 14 dagen quarantaine extra opgelegd. In beide gevallen zullen boetes uitgedeeld worden en wacht hen strafrechtelijke vervolging. Dat nu dan wel graag goed controleren!!

 Ik heb normaal gesproken niet zo'n last van authoriteitsgevoeligheid, maar ik voel er nog minder voor om dingen te doen, waarmee ik me uiteindelijk in mijn eigen vingers snij. Alles is erop gericht om het virus onder controle te krijgen voor de 4000 besmettingen een feit zijn. Met iets van 400 op dit moment lijkt dat ver weg, maar met het exponentiële element in de besmetting kunnen 4000 zo gepiept zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten