dinsdag 17 maart 2020

Terminaal

 Uitgepoept. Tenminste qua virus. De toestand is nu wel duidelijk. Ieder land neemt zijn eigen maatregelen. Niemand heeft enige garantie, dat die het gewenste effect hebben en geen weet hoelang het werkelijk gaat duren. Het meest waarschgijnlijke scenario is, dat je er mee te maken krijgt en mag hopen, dat het bij de milde symptomen blijft.

 In Nederland zeggen ze in feite "Bekijk het maar". Al de maatregelen zijn alleen nodig, omdat de overheid niet voorbereid was noch is op een epidemie van deze omvang. Al dat zg oppassen op de oudjes en zwakkeren is domweg hypocriet gelul en het afschuiven van de verantwoordelijkheid van overheid, die zich al verschuilt achter dè wetenschap, naar individu.

 Ik blijf mensen mijden, gelukkig zocht ik ze al niet op, en hoop dat Mariana zich daar ook aan houdt. Maar een garantie is dat niet en bovendien zit een 'ongeluk(je)' in een klein hoekje. En loop je er dit jaar niet tegenaan, dan is het wel een andere keer en dan maar hopen dat die vooralsnog theoretische immuniteit werkelijk optreedt of -beter nog- een goed vaccin snel op de markt komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten