zondag 22 maart 2020

Veranderingen

 Grijs. Vooralsnog zonder grauwe bijkleuring maar een compleet andere dag vandaag. Acht uur wakker worden bij een belichting, die we de afgeleopen week/weken (?) rond een uur of zes 's ochtends hadden. Als de neerslag zich blijft beheersen is het een weldaad voor de tuin. Laat ik het daar op houden.

 Na drie ochtenden zonder water moet eerst de keuken af-, op- en ingeruimd worden qua af te wassen serviesgoed, pannen en bestek. Daar heeft de watermij geen boodschap aan. Net zoals aan de opengebroken en provisorisch dichtgegooide parkeerplaats tegenover ons huis. Zo doen het strikt noodzakelijke en de rest, de rotzooi is voor de gebruiker.

 Ach, geen gemopper vandaag. Het is zondag. Vandaag is trouwens de laatste publieke kerkdienst. Vanaf morgen zijn de Godshuizen dicht. De priester van hier dacht slim te zijn en de mis buiten te houden. Drie uur in de regen staan is het niet echt, toch? Zelfs niet als het maar miezert. Bovendien geloof ik niet dat de oudjes de anderhalve meter afstand in acht houden. De geloofsbeleving heeft zo z'n grenzen. Mariana blijft gezellig thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten