woensdag 11 maart 2020

F(utilit)eiten

 Van de 74 chauffeurs in mijn transportbedrijf rijden er inmiddels 64 in zware, vier assige Volvo trucks. Alleen de laatste twee garages (Limoges en Cluj Napoca) en ikzelf moeten het voorlopig met minder doen. De winst per dag schommelt tussen de 600 en 700.000 euro. Het geld klotst kortom niet tegen de plinten maar tegen het plafond. Het banksaldo is ondanks alle aankopen inmiddels de 185 miljoen gepasseerd. Blijft een rare kant van het spel.

 Waar mijn chauffeurs op rijden heb ik niet in de hand, dat regelt het programma. Daarbij valt op, dat ze meer dan gemiddeld rijden op Aberdeen (Groot-Brittanië), Vyborg (Rusland), Tekirdag (Turkije) en Palermo (Italië). Zo'n beetje de uithoeken van het spel. Frankrijk en Scandinavië behoren duidelijk niet tot de favorieten.

 Ik tuf ondertussen wat door Europa. Ben gespecialiseerd in het vervoer van motorjachten of zeilboten, luxe SUV's en vaccins (!). Voor het geld hoef ik het niet meer te doen. Ik verzamel onbereden routes. Inmiddels nader ik weer de 75% van de wegenkaart en voel af en toe de uitdaging om links te gaan rijden. Kortom GB komt straks ook aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten