vrijdag 13 maart 2020

Invulling

 Voor Mariana wordt het langzaam aan teveel. Het is zo iemand, die als ze zich niet goed voelt direct tig tabletten neemt, want dan geneest het namelijk (sic) sneller. Zo nu ook met de knoflook. Maar als het dan niet direct over is, zijn de poppen aan het dansen. En deze corona-toestand is voorlopig nog niet over. Je ziet het moreel in elkaar zakken als een lekkende ballon. Het schijnt haar ook enorm te vermoeien, want al om half zeven in bed en binnen de kortste keren slapen als een blok.

 Drama lost natuurlijk niks op, maar waar ik of we als inwoners van Roemenië staan is me niet bepaald duidelijk. D'r wordt met man en macht geprobeerd om de verspreiding te beperken. Het kabinet en de kamer(s?) is vandaag in zelf-isolatie gegaan, omdat een kamerlid besmet blijkt te zijn. Een toestand waar vele duizenden inwoners inmiddels aan zijn overgeleverd. Er staat een stevige boete op het niet nakomen van dit soort en bijkomende voorschriften.

 Maar hoe gaat het nu verder? In feite is dat wat me het meeste bezig houdt. Op een enkel geval na gebeurt de besmetting niet door nalatigheid. Meestal weet men niet, dat men een besmettingsbron is of kan zijn. Gaan we ons opsluiten in eigen huis? Waren mijn medicamenten niet zo goed als op, dan zou dat kunnen, met dien verstande dat de kippen in 24 zelf maar moeten zien, wat ze met hun eieren doen.

 Helemaal opsluiten is nu dus (nog) niet mogelijk. Maar blijkt dan straks, dat het daardoor helaas mis is gegaan? Hetzelfde is het met al die goedbedoelde maar haast onmogelijk uit te voeren gedragsadviezen. Zoals het niet aanraken van je gezicht, tenzij je je handen (minimaal 20 seconden) gewassen hebt. Mensen schijnen gemiddeld 23x per uur aan hun gezicht te zitten. Ga d'r maar an staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten