zondag 29 maart 2020

'Opgesloten'

 Vooralsnog doet de 'in huis blijf'- verplichting het dagelijkse leven eerder goed dan kwaad. Je moet ff door het idee van 'verplicht' heen bijten. Vervolgens kun je in alle rust de ruimte die ontstaat door het wegstrepen van alle zinloze extra bezigheden/verplaatsingen besteden aan huishouden èn koken. Oké ook een beetje tuin, maar dat laat ik nu even onder het hoofdje 'huishouden' vallen.

 Niet 'ff dit' of 'ff dat', niet naar de Penny net voor het koken, omdat je iets wilt wat je niet in de koelkast of kast hebt liggen. Ik ben zelfs serieus aan de slag gegaan met het gebruik van de huisgemaakte conserven. Jam en chutneys voor op de flensjes. Wortels, augurken en pepers door de huzarensalade zonder vlees. Bonen door de wokschotel. En pruimen wel of niet op alcohol als toetje. En dat is geen uitputtende opsomming.

 Ik vrg me wel af waar we straks met de Pasen (19/4) met de eieren blijven als niemand door de straten mag lopen en zeker niet in groepjes. Toch goed voor 3/4 van de geverfde eieren de afgelopen jaren. En het ziet er bovendien naar uit, dat het eieraantal dat van vorig jaar gaat overtreffen. Weer niet op tijd voldoende kippen de nek omgedraaid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten