maandag 16 maart 2020

Viraal_20

 De toespraak van Klaus Iohannis gelezen en net de toespraak van Rutte in de herhaling gezien. De een heeft het vooralsnog over terugdringen en bestrijden en de ander heeft het alleen over doseren om het zorgsysteem niet te overbelasten en gokt op zoiets als groepsimmuniteit. Dat laatste klinkt me een beetje als roulette in de oren, waarbij je op getallen inzet, maar niet weet welke getallen op de draaischijf staan. Het is een hoogst speculatieve gedachtengang, maar past mooi in het straatje van het Nederlandse gestuntel in deze.

 Ik word hier niet blij van. Als het ene Europese land het in feite maar laat waaien, maar dan wel gecontroleerd waar mogelijk en het andere bestrijding van het virus hoog in het vaandel houdt, moeten in feite de grenzen definitief dicht. Geen Nederlanders en andere volkeren met eenzelfde instelling toelaten totdat bewezen is, dat je werkelijk immuniteit opbouwt tegen het virus. Niet mogelijk of waarschijnlijk, maar echt èn bewezen!! Lijkt me stug dat de politiek zoveel geduld weet op te brengen.

 In feite gaat dat betekenen, dat vroeger of later iedereen er mee te maken krijgt en er door de dood stevig huis gehouden gaat worden onder de Europeanen en niet alleen daar. En dat het beperkt blijft tot de 60-plussers en de kwakkeligen is volgens mijn meer 'wishful thinking' dan een feitelijk gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten