donderdag 12 maart 2020

Eindelijk!

 Zweten buiten. De tweede keer al vandaag en de helft van maart moet nog gepasseerd worden. Perceeltje twee nadert z'n afronding. Gaat vandaag niet meer gebeuren, maar dat geeft niks. Goed onderweg. Zien of ik de geïmproviseerde kas al kan gebruiken, voordat er weer tomaten in worden gezet. Het is een heel proces dat omdenken. Het moet allemaal effectiever, efficiënter èn mooier. Dat gaat elkaar op een gegeven moment natuurlijk bijten, maar van dat moment ben ik nog mijlenver verwijderd.

 Ergens de komende dagen het goede plastic scoren, niet het spul van vorig jaar, dat al voor het seizoen goed en wel was begonnen uit elkaar begon te vallen. Leuk dat plastic afbreekt, maar niet tijdens het gebruik aub en ook niet in mijn tuin. Het zal niet in de maag van planten terecht komen, zoals dat bij vissen en vogels gebeurt, maar het hoort er niet en daarmee basta.

 Vrg is, wat kan er gezaaid worden èn geoogst voordat het half mei is en de tomaten hun plek opeisen. Spinazie? Radijs? Sla? Veel meer mogelijkheden zijn er volgens mij niet tenzij jespul een paar weken samen laat optrekken met de geplante tomaten. Het duurt tenslotte wel een paar weken, een mnd, misschien zelfs meer, voordat de tomatenboel echt begint te groeien. Data!! Data bijhouden. Dat is vorig jaar helaas vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten