maandag 23 maart 2020

Viraal_23

 De speeches vliegen je om de oren. De ene staatsman/-vrouw na de andere appeleert aan waarden, waarvan je je mag afvragen of groot deel van de mensen nog wel weten wat ze betekenen. Net weer Iohannis met een appèl op het mededogen, de vrijgevigheid en het altruïsme van de gemiddelde Roemeen. Weet niet, vergeleken met mijn eigen ervaringen klinkt het me buitenaards in mijn oren.

 Ze zijn hier nooit te beroerd om elkaar te helpen maar zonder eigenbelang...., en dan mededogen ...., vrijgevigheid ..... Ik heb er zo mijn vrgtkns bij. Maar een poging wagen kun je het natuurlijk altijd. Ze proberen hier in elk geval het effect van het virus een stap voor te blijven. Dat ze dan niet alleen over weken maar steeds weer over mndn praten, stemt mij weinig vrolijk. Natuurlijk zouden de mensen aan de aanpassingen kunnen wennen, maar iets zegt me dat verzet waarschijnlijker is. Vooral als het ogenschijnlijk beter gaat.

 In absolute aantallen valt het met de besmettingen nog mee. Maar de curve van de besmettingen schiet ook hier steeds steiler omhoog. Iets van een afzwakking of omslagmoment is nog ver te zoeken. De eerste doden zijn gevallen. De ziekenhuizen in de regio Sibiu blijven vooralsnog gevrijwaard van besmette patiënten. Voor wat het waard is. Ik neem d'r nog één. Een koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten