maandag 30 maart 2020

Elias

 Het virus maait hier in Coves de oudjes nog niet weg. Betekent niet, dat mensen geen dingen overkomen die weleens een dodelijke afloop zouden kunnen hebben. Gisteren of zo was weer iemand aan de beurt. De SMURD met een hoop getatuu. Dan kijkt iedereen en ook ik op. Wat gebeurd er? Wie is het haasje?

 Een vriendelijke man. Mijn leeftijd of iets jonger. Altijd met pet. Vaak per fiets onderweg. Hersenbloeding. Het is een ziekteverschijnsel wat naar mijn smaak hier een beetje teveel voorkomt. Beste man leeft nog, maar de verhalen voorspellen weinig goeds. Dat gaat een lullige begrafenis worden. Max. 8 personen en dan mag ik hopen dat daar de priester, z'n hulp, de koorjongens en de kistdragers niet in meegeteld zijn. Anders mag zijn vrouw er zelfs niet bij zijn.

 De dood schijnt, net als bij de puppies een voorkeur te hebben voor leuke mensen cq mensen die bij mij in de smaak vallen. Ik heb er zo een paar in de aanbieding, waar ik minder moeite mee zou hebben, als ze de eeuwigheid in zouden verdwijnen. Neem de klojo die Lady heeft vergiftigd of de jojo die ineens moeilijk ging doen over mijn oude hondenroute. Het hoeft niet natuurlijk, maar als je de keuze wordt geboden ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten