dinsdag 31 maart 2020

Viraal_27

 Suceava is hard op weg om het Bergamo van Roemenië te worden. Dank een combi van managmentfouten in de zorg en het massaal ontduiken van isolatie en quarantaine verplichtingen. De schatting is, dat er zo'n 1000 geïnfecteerde personen vrij rondlopen. Reden om de stad en een ring er omheen liggende dorpen compleet af te sluiten met weer een militaire verordening. Nummer 6 sinds het uitroepen van de noodtoestand.
 
 Voorlopig nog geen zicht op het ombuigen of afvlakking van de steil omhoog schietende besmettingscurve. De besmette persoon in de regio Sibiu betreft een dode. Dan zou je denken, dat er ook geïnfecteerde personen moeten rondlopen. De statistieken wijzen dat nog steeds niet uit. Een halve meter sneeuw zou het verplaatsingsverbod een steun in de rug zijn. Maar daar is het te laat voor in het seizoen.

 Het komt al met al goed uit, dat we al hadden besloten voor dit jaar geen vakantieplannen te smeden. Voorgevoel? Is natuurlijk leuk om dat er achteraf van te maken. Blijft toch lulkoek. De tuin, dat was de reden en al die andere rondslingerende kleine rotklusjes, de puntjes op de 'i'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten