vrijdag 27 maart 2020

Regelloos

 Boodschappen gedaan. Had op z'n minst verwacht dat politie of militair zichtbaar aanwezig zou zijn. Maar niks. Ja, een agent en een brandweerman die elkaar handschuddend begroeten zonder handschoenen en elkaar vanaf minder dan een halve meter ongemaskerd in het gezicht spraken. Van de goede voorbeelden moet je het hebben. Ze zitten ook altijd met de mobiel in de hand achter het stuur.

 Waarom een berg regels opstellen en daarbij ook nog mopperen dat 'het platteland' zich er niet aan houdt, als je te beroerd bent om tenminste de indruk te wekken, dat je ze handhaaft?? Daar waren ze in de Penny consequenter. De beveiliging lette erop, dat iedereen handschoenen droeg of aandeed voordat ze door het poortje de winkel in gingen. Dat is in elk geval een aanzet tot voorkomen van verspreiding.

 Misschien is het omdat het virus hier officieel nog niet heeft toegeslagen. Maar als je dat zo wilt houden, doe je er goed aan om de regels niet aan je laars te lappen of ongecontroleerd aan de invulling van de gewone man of vrouw over te laten. Als je dreigt moet je ook bereid zijn om toe te slaan, anders kun je beter je mond houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten